Enter your keyword

Pakowanie zywnosci

Pakowanie zywnosci

Pakowanie żywności to rzecz na której się znamy, którą robimy od ponad 30 lat. Podążamy za zmieniającymi się preferencjami klientów, nowymi standardami. Również stale obserwujemy zmieniające się trendy, tak aby proponować torebki, które spełniają oczekiwania, są bezpieczne, praktyczne, estetyczne. Podstawowym piorytetem dla nas jest forma opakowania, ekologiczność, praktyczność użytkowania, wszechstronność zastosowania, bezpieczeństwo przechowywanego wyrobu, cena wytworzenia, zredukowanie kosztów transportu i magazynowania jednostkowego. Jest to dużo czynników, które nie wydają się być możliwe do zrealizowania w jednym artykule. Jednak my to dokonaliśmy, dzięki ciągłemu doskonaleniu.

Pakowanie żywności nie ma już dla nas żadnych tajemnic, wiemy jak to robić dobrze i zapewnić satysfakcję naszym klientom i konsumentom. Oferujemy opakowania spożywcze dla produktów sypkich, płynnych, zastępujemy papierowe saszetki, pudełka, puszki metalowe, butelki plastikowe.

Oliwki , sos salsa najczęściej pakowane są w słoiki. Jednak ten zasobnik ma kilka wad. Po pierwsze koszty zakupu słoika, by go zamknąć potrzebujemy nakrętkę, bez etykiety też nie można się obejść. Są to trzy osobne koszty, minimum dwóch różnych producentów, co zwiększa ryzyko. Kolejny koszt to naklejenie nalepki na słoik, która jest zakładana dopiero na końcu procesu wytwarzania. Oprócz kosztów, wadą jest ciężar takiego pojemnika, szkło nie jest materiałem lekkim, dodatkowo, by nie uległo szybkiemu zniszczeniu musi mieć odpowiednią grubość. By zamknięte oliwki mogły długi czas przebywać w słoiku zarówno słoik jak i nakrętka muszą być dokładnie wykonane, bez wyszczerbień, zagnieceń, o odpowiednim profilu. Co więcej, szczególnie w dużych sklepach, gdzie klienci sami wybierają sobie zakupy, bardzo często zdaża się, iz towar zostanie upuszczony, strącony. Opakowanie szklane, plastikowe zostanie zniszczone, a produkt zmarnowany. Poza tym te sztywne opakowania powodują wzrost kosztu transportu i magazynowania przepadającego na jedną sztukę. Następnie dla lepszego wyobrażenia przykład: sos salsa. Sprzedawany w słoiku plastikowym bądź szklanym lub w plastikowej sztywnej butelce. Oczywiście jedno jak i drugie rozwiązanie to wcześniej wymienione wady. Korzystając z takiego opakowania jest wygodne dopóki znajduje się w nim dużo produktu. Gdy go jednak ubywa, pozyskanie go z opakowania staje się coraz trudniejsze, znaczna ilość sosu osadza się na ściankach butelki i nie można go wybrać bez zniszczenia zasobnika.

Nasze saszetki to również odpowiednie opakowanie dla soli morskiej, w których ten produkt będzie prezentował się bardzo atrakcyjnie, dodatkowo są one bardzo wytrzymałe i nie zachodzą żadne reakcje chemiczne pomiędzy tymi substancjami.

Korzystając z naszych opakowań miękkich do pakowania żywności można znacznie wyeliminować, zredukować wcześniej wymienione wady. Dostarczamy torebki do żywności, które są wzbogacone o grafikę, moga być w wersji z wielokrotnym zamknięciem, po wypełnieniu ich produktem wystarczy tylko zgrzać górne krawędzie. Koszt ich wykonania jest kilkukrotnie niższy, w porównaniu do opakowań szklanych lub plastikowych.Ich elastyczna forma pozwola na zapakowanie większej ilości na paletę. Co więcej jeden produkt, a ma możliwość przechowywania tak zróżnicowanych produktów jak sól morska, czy oliwki.

Niestandardowe opakowanie na żywność

Niestandardowe opakowanie na żywność

Niestandardowe opakowanie na żywność

Niestandardowe opakowanie na żywność

Niestandardowe opakowanie na żywność

Niestandardowe opakowanie na żywność

Niestandardowe opakowanie na żywność

Niestandardowe opakowanie na żywność

Pakowanie zywnosci

Pakowanie zywnosci

Pakowanie zywnosci

Pakowanie zywnosci

Pakowanie zywnosci

Pakowanie zywnosci

Pakowanie zywnosci

Pakowanie zywnosci

PAKOWANIE ZYWNOSCI

PAKOWANIE ZYWNOSCI

PAKOWANIE ZYWNOSCI

PAKOWANIE ZYWNOSCI

PAKOWANIE ZYWNOSCI

PAKOWANIE ZYWNOSCI

PAKOWANIE ZYWNOSCI

PAKOWANIE ZYWNOSCI

Kliknij tutaj opakowaniach standardowych